Skip links
Gepubliceerd op: Nieuws

Brandersfeesten dit jaar niet in Schiedam Centrum

Het is jullie vast niet ontgaan: de Brandersfeesten kunnen dit jaar niet doorgaan in hun gebruikelijke vorm. De burgemeester heeft besloten dat het borgen van 1,5 meter tijdens het evenement dat eind september staat gepland, niet mogelijk is op de huidige locaties in onze binnenstad. Als Centrummanagement hebben we, in overleg met de Stichting Brandersfeesten, een alternatief programma geboden. Dit was helaas niet voldoende. Ondanks het enorme gemis voor ondernemers, hebben we begrip voor dit besluit dat ook voor de gemeente niet gemakkelijk was om te nemen. Alles in het licht van deze tijd van maatregelen.

Nauwe samenwerking

Na 35 jaar is dit de eerste keer dat wij voor dit evenement, dat zo verweven is met onze binnenstad, geen locatie mogen zijn. Stichting Brandersfeesten heeft aangegeven te kijken naar alternatieve plekken. In onze optiek onmogelijk. Dit evenement, deze rijke traditie, hoort bij de ondernemers voor de deur! Om ervoor te zorgen dat we het evenement na dit jaar gewoon weer kunnen verwelkomen in ons Schiedam Centrum blijven we in nauw contact met de organisatie.

Wat kunnen we WEL?

Nu we van team Veiligheid en Crisisbeheersing weten wat we niet mogen, is het goed ons te richten op wat we wel kunnen. We zien overal in de stad de renovatie van panden die bijdraagt aan een steeds fraaier centrum. Met elkaar vormen wij het visitekaartje waar Schiedam trots op kan zijn. We zetten daarom in op een mooi Brandersweekend van 25, 26 en 27 september, waarin we zichtbaar zijn met passende winkel/horeca-acties.

Bundelen van krachten

Heb je een idee voor een winkel/horeca-actie in het weekend van 25, 26 en 27 september? Laat het ons weten.Wij kijken waar we de acties kunnen koppelen en jouw bereik kunnen vergroten via onze site en socials. Laten we onze krachten bundelen!Stuur je idee aan info@schiedamcentrum.nl