Skip links
Gepubliceerd op: Column

De toekomst ligt open

De Brandersfeesten gaan definitief niet door, dit maakte de organisatie deze week bekend. Als bestuurslid heb ik gezien hoe dit besluit tot stand is gekomen. Geen gemakkelijke keuze. Er is heel wat over gewikt en gewogen. Iedereen wil weer feest in de stad. Helemaal nu. Terug naar normaal lijkt dichterbij dan ooit. Dit weekend worden de verdere versoepelingen doorgevoerd. Toch zijn we er dan nog niet. Zeker bij evenementen zijn er nog heel veel dingen die niet zomaar kunnen.

Voor sommige activiteiten als de Brandersfeesten is het daarom misschien nog te vroeg. Ontzettend jammer voor ondernemers, voor bezoekers. Tegelijk denk ik, is het ooit te laat? Hoe jammer het ook is dat sommige dingen nog niet kunnen, we zijn nu zo dichtbij het einde. Laten we ons richten op dat wat wel kan.

Neem het EK. Hier hebben we speciale telefoonhouders om bij de horeca te kijken ontwikkeld. Nooit gedacht dat we de eerstvolgende wedstrijd al mogen volgen op een groot scherm op ons favoriete terras. Super toch! Al kijken wij natuurlijk met onze oranjekijker.

De toekomst is dichtbij, dus richten we ons nu op een ander evenement: Kerst aan de Schie. We hebben de eerdere plannen uit de ijskast gehaald. Het team heeft goede hoop dit jaar geen online editie, maar een levendig evenement met alles erop en eraan te organiseren. Zie je jezelf al met al je vrienden en familie bij die hele grote boom vol lichtjes? Een mooie stip op de horizon.

We hebben zoveel mooie locaties in ons centrum, de Grote Kerk, steekt daar natuurlijk letterlijk en figuurlijk bovenuit. Helemaal nu zij een prachtig glazen ontmoetingsruimte hebben gerealiseerd. Een bijzonder project dat, met de nodige expertise, goed is afgerond. Dit jaar is de kerk ook nog eens jarig! Als ‘zakenvriend’ ben ik uitgenodigd om dit mee te vieren. Ik ben nog op zoek naar een passend cadeau, wat geef je aan een 596-jarige? Een grote groene ballon is er al, met dank aan het Stedelijk Museum en hun cocon. Echt een attractie met aantrekkingskracht.

Ik ga er dit weekend in. Samen met onze communicatie adviseur, ga ik als bezoeker op pad. Het is goed om af en toe door een andere bril naar ons centrum te kijken. En twee zien meer één. Dus dompelen wij ons helemaal onder. We slapen in een luxe b&b met uitzicht op de Lange Haven. We gaan shoppen & hoppen, happen & sappen, kijken & beleven…ik weet nu al dat we tijd tekort gaan komen. Gelukkig is er altijd weer een nieuwe dag!

 

Kitty