Skip links
Gepubliceerd op: Column

Een centrum bouw je samen

Als centrummanager bouw je niet alleen aan de relaties met je eigen ondernemers, je legt ook contact daarbuiten. Op die manier creëren we een netwerk waar we met elkaar beter van worden. Juist de afwisseling in de invulling maakt Schiedam Centrum uniek. 

Net als een bijenkorf met allemaal aparte kamertjes, draagt ook in het centrum ieder met zijn eigen dienst bij. Het was dan ook erg leuk om uitgenodigd te worden door Beeserious en te leren over hoe het bijvolk van waarde is voor onze levenscyclus. Alwine van Winsten en Rob van der Gaag doen belangrijk werk voor onze stad en weten het in een superleuk jasje te gieten als ‘serious beedistillers’ . Daar werken we graag aan mee!  Een leuke actie om onze ondernemers kennis te laten maken met dit magisch gouden goedje is in de maak.

Ook onze ondernemers zijn bezige bijtjes. Ze zijn zeker nu heel druk in de weer in hun winkels en horeca. Deze tijd kent vele beperkingen, maar leent zich bij uitstek voor het opknappen van panden. Ook Albert Heijn in de Lange Kerkstraat is na een week verbouwen weer open. Het is supermooi geworden. Ik heb even een doos lekkers langs gebracht om het te vieren. Volgende week opent Kidz Specials in een nieuw pand aan de Hoogstraat, het ziet er al heel gaaf uit! Ik ben blij met al deze vernieuwing en trots op het doorpakken van iedereen. 

Echt een plus in deze crisis is dat we een grote verbeterslag zien op het gebied van online zichtbaarheid. Ondernemers die nog niet eerder actief waren, zijn nu met de leukste acties op de socials te vinden. Ons team van professionals helpt op verzoek graag een handje mee. Zo sprak ik Pieter van Verroux die z’n site aan het upgraden is met wat hulp van onze kant. Hij is blij om zo toch weer stappen vooruit te maken, ook al lijkt het in deze tijd soms of alles stil staat.

Op het gebied van activiteiten is het nog lastig manoeuvreren. We richten ons daarin nu echt op online acties. Samen met Stedelijk Museum Schiedam dagen we kunstenaars in de dop uit tot het ontwerpen van een ei dat nog niet bestaat. We laten De BeZORGer Schiedam de inspiratievellen verspreiden op de scholen en kinderopvang. Op die manier betrekken we de stad toch bij ons centrum. Natuurlijk hopen we over niet al te lange tijd weer meer te kunnen organiseren. In al mijn overleggen – als eerder deze week als bestuurslid van de Brandersfeesten, ons team van Koningsdag en ook later met Horeca Nederland Schiedam en de gemeente –  lopen we verschillende scenario’s door: ‘Hoe kunnen we veilig weer van start?’ 

We zijn er klaar voor. We hebben de boel verbouwd, opgeknapt, onze sites opnieuw ingericht, nieuwe diensten opgezet. Nu willen we door!