Skip links
Gepubliceerd op: Column

Gluren bij de buren

Gluren bij de buren

Als je zoals ik hele dagen in het centrum doorbrengt, is het goed soms ergens anders om een hoekje te kijken. Hoe is het daar? Is het er druk? Wat zijn interessante oplossingen? Zaterdag bezocht ik Delft. De terrassen zaten bomvol. De sfeer was goed, ook al hielden ook hier bezoekers zich niet overal aan de richtlijnen. Dit blijft een uitdaging met de huidige versoepelingen. Zondag zag ik in Rotterdam dat het in sommige winkels zo druk was, dat mensen spontaan besloten weer een mondkapje op te doen. Nog niet iedereen is gevaccineerd en de berichten zijn wisselend. Als centrummanagement is deze situatie heel dubbel. We zijn ontzettend blij iedereen weer te ontvangen, tegelijk willen we deze keer echt ook na de zomer open blijven.

Op het Stadserf en Land van Belofte was de Luikse Markt. Dit trok ook in de rest van het centrum het nodige publiek. Wat men niet op de markt kon vinden, werd in de winkels opgezocht. Een goede combinatie. Mensen slenterden van markt naar shops en maakten tussendoor gebruik van de horeca. Zo komen we weer langzaam in het normale leven. Met voorzichtige stappen wisselen we nu vergaderingen via TEAMS of ZOOM  af met live bijeenkomsten. Alles binnen de richtlijnen. Het is fijn om weer bij elkaar te zijn. Dat praat toch een stuk makkelijker. Ook medewerkers van de gemeente die al een hele tijd vanuit huis werken, hebben wat ruimte gekregen. Ze kunnen weer lunchen of afspreken bij de horeca. Om dit extra te stimuleren, hebben zij een mooie bon gekregen. Een gebaar van de gemeente naar alle ondernemers die hun medewerkers de afgelopen periode hebben gemist.

Ons centrummanagement vergaderde maandagavond over de lopende zaken en donderdagavond schoof ik aan voor een brainstormsessie over Kerst aan de Schie. Een groots plan met echt alle Schiedamse organiserende en uitvoerende partijen die je maar kunt bedenken:  Fun-Key Events – Van Huisstede Communicatie – Schie(TV) – De Stokerij – Triple C – Theater a.d. Schie – Schiedam Partners (SPS) – Suikerzoet Filmfestival – Winterlicht – Scholen – Ballet en Dansstudio Schiedam-Vlaardingen – Service Clubs – St. Brandersfeesten – Koren – Stedelijk Museum – Jenevermuseum – orkesten -De Bibliotheek – Music inspired Art – YETS foundation- Blieppas – Horeca partijen…het is zo ontzettend gaaf om te zien wat voor ideeën daar uit voort komen.

Aan het eind van deze week heb ik nog een paar afspraken met culturele partners. Belangrijk voor het Kijk & Beleef deel van ons centrum.  Vrijdag vertrek ik zelf voor een hele belevenis die ik lang gemist heb: achtbanen. Ik ga een dag en nachtje naar Kaatsheuvel. Heerlijk in de Baron! Natuurlijk kan ik het ook niet laten om te kijken hoe het daar gaat. Is het heel druk? Hoe managen zij dat? Is het strak georganiseerd en wat merk je daarvan als bezoeker? Leerzaam! Ik neem voor de zekerheid toch ook maar mondkapjes in mijn rugzak mee….we moeten het nog even samen doen.

Kitty