Skip links
Gepubliceerd op: Column

Inclusief in Schiedam Centrum

Soms kan ik het woord samen niet meer horen. Niet omdat het een slecht woord is, want ik doe niet anders dan samenwerken… Heel erg graag zelfs. Zeker in deze tijd. Het wordt alleen zoveel gebruikt door zoveel mensen. Is er een ander woord?

Er zijn genoeg ondernemers die ondersneeuwen in het collectief, terwijl ze uitblinken in hun unieke product of werkwijze. Daarom hoor je tegenwoordig ook vaak het woord inclusief. Je gebruikt het eigenlijk om te laten zien dat iets of iemand erbij hoort. Samen dus…

Een samenleving waarin iedereen op zichzelf als bijzonder uniek product deel vanuit maakt en z’n bijdrage levert.  Dat past wel bij Schiedam Centrum.

We richten ons op het vinden van die mooie ondernemers met hun eigen ideeën en luisteren naar hun drive. Het is zo goed om te zien, wat het kan opleveren als je vanuit verschillende invalshoeken out of the box met elkaar gaat praten. Als mede-ondernemers door elkaar geïnspireerd raakt. Nieuw met gevestigd. Horeca met retail. Art met food.

Samen (sluipt dat woord er toch weer in…) met de gemeente en DeWinkelmeiden lopen we volgende week een rondje door de winkelstraten. We kijken naar alle reclame uitingen op de gevels en op de stoep. In een historische binnenstad als Schiedam Centrum is gelukkig al veel veranderd. Je treft in onze winkelstraten veel minder uitstallingen en schreeuwerige reclame. De unieke panden zijn mooi geverfd en in ere hersteld met sierlijke letters op de ramen. Hier en daar prijkt zelfs een nostalgisch uithangbord. Deze trend zetten we graag door. Op o.a. onze site zijn straks tips en tops te vinden voor een strakke gevel die volledig bij de ondernemer en het centrum past. Eigen en inclusief.

Met alle partijen die om het centrum staan, van S’DAM tot KHN Schiedam tot gemeente en de diensten (politie, beveiliging, gezondheidsorganisaties) wordt, zeker nu we stap voor stap verder ‘open’ gaan, veel gesproken over mogelijke evenementen na de zomervakantie en de promotie daaromheen. Ons centrum heeft steeds meer aantrekkingskracht op iedereen die al lang thuis zit. We ontvangen ze graag. We hebben zoveel te bieden!

Nu nog kijken in welke vorm.

 

Kitty