Skip links
Gepubliceerd op: Column

Investeren in relaties

Nog niet zolang geleden schreef ik over Schiedam Centrum inclusief. Ik benadrukte dat de individualiteit van onze ondernemers juist hun kracht is. Dat we daardoor bepaalde specialiteiten in huis hebben waarmee we een divers publiek aanspreken. We doen ons best om al die verschillende zaken te mengen tot een mooie mix waarmee we klanten blijven verrassen.

Om al onze ondernemers als ingrediënten voor dat aantrekkelijke aanbod toe te kunnen voegen, is regelmatig contact enorm belangrijk. Dit doen we door elkaar te spreken en te volgen op de socials. Op onze site is een apart onderdeel voor ondernemers en promoten we iedereen als bijzonder product van ons centrum.

Daarin kunnen we nog een slag slaan. We mailen, gaan langs, sturen een nieuwsbrief en toch zijn er ondernemers die we missen. In de negatieve en positieve zin van het woord. Ze reageren niet, we lopen ze mis, we spreken ze wel, maar er volgt geen actie…zonde, want zo missen we een belangrijk onderdeel van ons centrum. Daarom gaan we onderzoeken waardoor dit komt en hoe we echt iedereen kunnen betrekken. Onze stagiaire Sascha gaat ons inspireren. Wat willen ondernemers en hoe spelen we daarop in?

Een goed stel ogen en oren op straat is ons handhavingsduo. Zij praten mij regelmatig bij over lopende zaken en nieuwe uitdagingen op het gebied van schoon, heel & veilig. Ondernemers hebben soms last van elkaar of bewoners en andersom. In een binnenstad, waar we dicht op elkaar zitten, is het geven en nemen. Het is aan ons irritaties om te zetten in constructieve oplossingen met begrip voor elkaar.

Goed contact is de basis van alle relaties. Ik praatte daarom na onze eerste kennismaking voor een tweede keer met Harrie van Schiedam Partners. Door naar elkaars plannen te luisteren, weten we wat we belangrijk vinden en waarin we elkaar kunnen aanvullen. Wij zorgen voor een mooi aanbod met ons centrum en zetten dat via S’DAM graag ook buiten de grenzen in de kijker. Zin om samen te werken met zo’n partner!

Ik sluit mijn week af met het rondbrengen van uitnodigingen voor een presentatie aan nieuwe ondernemers. Samen met DeWinkelmeiden, SHOP en Schiedam Centrum laten we starters zien waar we hen bij kunnen helpen. Er is zoveel dat we kunnen doen om een onderneming in ons centrum tot volle bloei te laten komen. Deze  kennismaking is weer een stap in het opbouwen van een duurzame relatie.

Kitty