Skip links
Gepubliceerd op: Nieuws

Nieuwe voorzitter Centrummanagement toch enthousiast aan de slag

Ondernemers hebben juist in deze tijd houvast aan elkaar

“Mijn naam is Maurice Haverkamp, in het jaar 1971 geboren in onze mooie stad, Schiedam. Mijn hele leven speelt er af: Van lagere school tot middelbare school, met alleen tijdens mijn beroepsonderwijs een klein uitstapje naar de Vlaardingse buren. Mijn eerste fulltime baan was in Winkelcentrum Spaland en daarna ben ik op 19 jarige leeftijd bij STRIPES Jeansstore op de Hoogstraat gaan werken. Tot 1999 heb ik hier alle kneepjes van het vak geleerd om in 2000 STRIPES Maassluis over te nemen. Hier leerde ik naast het aansturen van mijn team, echt zelf ondernemer te zijn. Die vrijheid en creativiteit met eigen acties en klanten smaakte naar meer. Zeven jaar later heb ik, naast mijn winkel in Maassluis, ook STRIPES Schiedam over kunnen nemen en was ik terug op het nest.”

SCS

“Na de moeilijke periode voor alle winkels ten tijde van de economische crisis, merkte ik hoe belangrijk het is om niet alleen voor je eigen winkels te gaan, maar samen te werken. Vanaf 2015  ben ik mij daarom in gaan spannen om Schiedam en met name de Hoogstraat op de kaart te zetten. Een kleine drie jaar geleden heb ik mezelf aangedragen als bestuurslid voor Stichting Centrummanagement Schiedam (SCS), wat positief werd ontvangen door de andere bestuursleden. Het is fijn als er in een bestuur vertegenwoordigers van verschillende gebieden zijn. Een paar maanden later betrapte ik mijzelf erop steeds meer te willen doen voor SCS naast mijn ondernemerschap.  Precies op dat moment werd ik gevraagd om zitting te nemen in het Dagelijks Bestuur.”

Rol

“Begin maart gaf de huidige voorzitter Ed Vriethoff aan zijn functie neer te willen leggen. Het Dagelijks Bestuur stelde mij voor om deze functie van voorzitter over te nemen. Ondanks mijn drive,  moest ik hier toch even een nachtje over slapen. Zo’n functie is een hele verantwoordelijkheid, daar wilde ik niet zomaar inspringen, maar goed doordacht instappen. Ik stelde mijzelf een aantal vragen: Ben ik de juiste persoon? Kan ik mijzelf in deze functie blijven? Hoeveel tijd gaat erin zitten? Past dit erbij naast mijn eigen winkels en privéleven? Na alles op een rijtje te hebben gezet, besefte ik dat het niet voor niets is dat ik ben gevraagd. Ik heb er plezier in om onze binnenstad positief in het daglicht te stellen. Het geeft me energie om te zien wat we met elkaar kunnen bereiken, de voorzittersfunctie nam ik graag aan! ”

Focus

“Ik kom niet in de makkelijkste periode binnen, zeker niet! Veel ondernemers worstelen met de vraag hoe zij voldoende inkomsten kunnen krijgen en behouden. Ik begrijp dat het ontzettend lastig is, toch zie ik ook kansen. Ondernemers komen met creatieve oplossingen en ook ik heb ideeën die  Schiedam Centrum kunnen helpen om de positieve trend, van de maanden voor de Coronacrisis, weer op te pakken als dit alles achter de rug is. Achter de schermen zijn we na het niet doorgaan van de BIZ druk met het vinden van een andere vorm. En die gaan we vinden! We gaan verder met Centrummanagement 2.0. De komende weken gebruiken we om dit verder uit te rollen.  Ik wil mijn collega’s verbinden, enthousiasmeren, het grote plaatje voorleggen en met elkaar tot een bruisend centrum komen: Schiedam Centrum…van, voor en door ondernemers!”

Laten we met elkaar de uitdaging oppakken en er vol voor gaan.

Warme groet,

Maurice Haverkamp