Skip links
Gepubliceerd op: Nieuws

Op schoot bij de Kerstman

Trotseer de kou…en warm op in Schiedam Centrum. De grote boom staat weer en is verlicht met honderden lampjes. Bij alle horeca wacht je een warm welkom. Stap de deur uit en dompel je met deze kou onder in de warme sfeer van de binnenstad. Van donderdag 15 t/m zondag 18 december is het centrum magisch verlicht. Op historische locaties zijn prachtige projecties te zien tijdens het evenement ‘Opgelicht’ van Stedelijk Museum Schiedam. Trek je warme jas en handschoenen aan voor een wandeling langs deze kunstwerken van licht. En er is meer…

Op zaterdag 17 december komt in de Lange Kerkstraat het verhaal van Dickens tot leven. Tot 20.00 uur ‘s avonds is er van alles te beleven.: een kerstmarkt op het Land van Belofte en leuke activiteiten voor de kinderen. De klassieke kostuums van weleer brengen bezoekers voor even terug in de tijd van toen. Ook kun je zaterdag onder het genot van een lekker bolletje luisteren naar de zingende kerstman bij Nico Sterrenberg op de Koemarkt.

Zondag 18 december is er op het plein bij de oliebollenbakker Winterpret. De kleintje kunnen zich hier uitleven op springkussens en laten schminken tot kerstelf. Daarna kunnen ze meteen door naar de Kerstman in Passage Schiedam. Op schoot fluistert ieder die dit wil de langgekoesterde wensen in zijn oor en wie weet! Alle kerstinkopen laat je extra feestelijk inpakken in de x-mas inpakstand voor de HEMA, Schiedam Centrum heeft genoeg moois voor onder de boom.

Geniet in december van een twinkelende binnenstad!