Skip links
Gepubliceerd op: Column

Pak die (zonne) energie!

Ik kan mij voorstellen dat jullie je soms afvragen wat ik als centrummanager zo heel de dag doe. Mijn werk is het centrum aantrekkelijk houden, zodat jullie onderneming bloeit en groeit.

Wat doet het toch goed als het zonnetje schijnt! In het begin van deze week zie ik de stad weer tot leven komen. Naast alle knopjes in de bomen die nu open knallen, geeft het ook ondernemers een energie boost!

Iets dat we goed kunnen gebruiken deze laatste paar maanden, waarin we allemaal werken naar dat stipje op de horizon.  Hou vol, we zijn er bijna!  Nog even en we zitten weer met elkaar op een terras, echt.

Gelukkig zijn er genoeg ondernemers die vertrouwen in de toekomst hebben en ons centrum verrijken met hun diensten en producten. Ik sprak met een stel nieuwe Schiedammers die met een bijzonder & verantwoord concept aan de slag willen. Leuk om naar hen te luisteren en ze te kunnen adviseren. Hun ideeën sluiten aan bij onze visie. We willen ons centrum meer vergroenen. Niet alleen met bomen, juist ook met duurzame initiatieven als deze. Die transitie gaat deels vanzelf, ook gevestigde ondernemers doen al van alles op dit terrein. Goed om te zien dat dit een natuurlijk proces is, waar iedereen graag bij aansluit.

Om jullie vaker bij te praten over wat er speelt en vooral jullie ook meer zelf aan het woord te laten over jullie plannen, starten we met een Schiedam Centrum Podcast.  Ik ga de eerste keer zelf achter de microfoon en wordt de hemd van ‘t lijf gevraagd door mede bestuurslid Michael van De Beurs. Hij wil echt alles weten. Binnenkort online, spannend! Wie volgt? Of heeft er een mooi onderwerp waar we aandacht aan kunnen besteden?

Er gebeurd genoeg dat is zeker. We zien zoveel bedrijvigheid overal. Daar kunnen we niet anders dan trots op zijn.

Ook de Paasactie die we samen met het Stedelijk Museum uit hebben gezet, wordt door vele ondernemers ondersteund. De eerste inzendingen zijn al binnen. Kinderen zijn druk met hun eigen kleurige ontwerp. Op onze socials plaatsen we tips over waar ze materialen kunnen halen. Wat dacht je van Atelier Anita de Groot, Sprookjesenzo of de Talens Shop in Shop bij van Loenen. Bij Mooisch kun je nu zelfs complete zakjes halen vol knutsels en frutsels. Ook in de Passage Schiedam kunnen kinderen meedoen met een leuke speurtocht. Alle deelnemers die hun formulier weer bij JJ’s inleveren krijgen een bon voor een heerlijk ijsje! We brengen onze kleine bezoekers graag op plekken waar ze niet eerder zijn geweest. Zo leren zij (en met hen, hun ouders) weer nieuwe ondernemers kennen.

Met Rondje Schiedam kun je bij verschillende horeca wat te happen of een lekker sapje halen. Superleuk om zo toch er op uit te gaan tijdens de Pasen.

Schiedam Centrum blijft verrassen!
Kitty