Skip links
Gepubliceerd op: Column

Schiedam Centrum doet ‘t!

Mijn week is vaak zo afwisselend. Vanmiddag was ik ‘aan de wandel met‘ John over de Hoogstraat om onze podcast op te nemen. Leuk om zo toch wat aan de mensen thuis te kunnen laten zien.

‘s Middags zat ik gehurkt in SHOP om de kleine kunstenaars in de dop hun prijs te overhandigen. Zo lief die kleine koppies vol trots op het ontwerp van hun paasei. Als je nieuwsgierig bent naar hun creaties kijk dan op stedelijkmuseumschiedam.nl daar staan ze tentoongesteld.

Het is belangrijk voor ons centrum om de koppeling te maken tussen musea en ondernemers. We zijn een maakstad. Ons centrum kent bijzondere speciaalzaken vol vakmanschap. Soms verborgen, maar gelukkig steeds vaker in prachtig gerenoveerde panden. Kunst is net als dat vakmanschap uniek. Daarin zien we raakvlakken. Ondernemers verzinnen vaak samen met de culturele sector nieuwe producten. Dit dragen we graag uit. Onze jonge kunstenaars ontvingen dan ook een mooi pakket van Talens Shop in Shop van Loenen op de Dam.

Ook evenementen als de Brandersfeesten horen bij onze identiteit. In het centrum zijn meerdere plekken geschikt. Ondernemers en horeca zijn klaar voor wat levendigheid. Een evenement als dit is goed voor de saamhorigheid. Het trekt naast onze eigen inwoners ook publiek uit de regio en draagt zo bij aan de promotie van onze stad.

We zijn blij met het nieuws dat er een directeur gevonden is die het stokje overneemt van Annemieke Loef van Schiedam Partners. Ik heb namens het bestuur van Schiedam Centrum Harrie Dechering een welkom berichtje gestuurd en hem uitgenodigd om te komen kijken naar de verrassende mix die ons centrum biedt. Wie weet zie je me binnenkort met hem voorbij gaan op kennismakingstocht.

Wat ik hem zeker ga laten zien, is hoe zorgvuldig we omgaan met de invulling van ons centrum. In het, zoals wij dit intern noemen, pandenoverleg heb ik deze week weer met gemeente, het omgevingsloket, DeWinkelmeiden en SHOP om de tafel gezeten. We bespreken welk pand er leeg staat of komt, wat er in zou passen qua branche en welke vraag er is. Heel belangrijk om een gebalanceerd aanbod te creëren en vast te houden. Het valt niet altijd mee om vastgoed eigenaren te overtuigen, maar met een heldere gezamenlijke visie, houden we panden gevuld en dat is voor iedereen beter.

We doen ‘t samen!

Kitty