Skip links
Gepubliceerd op: Nieuws

Tot 4 oktober: Dan gaan de deuren een jaar dicht

Er staat iets moois te gebeuren; de gemeente Schiedam gaat het rijksmonument renoveren waar het Stedelijk Museum Schiedam sinds 1940 is gevestigd. Het gebouw wordt opgeknapt, er komt een nieuwe klimaatinstallatie en nog veel meer. Dat betekent dat het museum nog tot en met 4 oktober 2020 open is. Daarna start de renovatie van het voormalige Sint Jacobs Gasthuis. ‘Iedereen kan nog één maand langskomen voordat je even zonder moet’, zegt museumdirecteur Deirdre Carasso. ‘Je kunt nog een keer de glimlach zien van onze vrijwilligers en de gastvrouwen Simone, Fleur en Marie-Louise. Komen kijken naar onze tentoonstellingen. Of een muziekje draaien op onze platenspeler.’

Extra open
Om goed afscheid te nemen zet het museum de deur langer open. De laatste week – van dinsdag 29 september t/m zondag 4 oktober 2020 – is iedereen welkom vanaf 10.00 uur, een uur eerder dan gewoonlijk. Op zaterdag 3 oktober kun je tot 21.00 uur in het museum terecht. De allerlaatste dag op zondag 4 oktober mag je een uur langer blijven, tot 18.00 uur.

Mix
Tot en met 4 oktober 2020 biedt het museum een mix aan tentoonstellingen; realistische kunst van de laatste tien jaar, kunst die troost biedt en het springlevende werk van CoBrA. Ook hangt er werk om over na te denken: politieke tekeningen van Theo Gootjes en beelden gemaakt van huisvuil door Jan Eric Visser. De laatste maand kun je ook verschillende kunstenaars ontmoeten, allemaal coronaproof.