Skip links
Gepubliceerd op: Column

Voel je vrij

Ergens binnenstappen zonder mondkapje is na al die tijd een verademing. Ik heb deze week mensen weer gewoon real time ontmoet. Dat geeft toch een andere chemie dan achter een scherm.

Nu de toekomst mogelijkheden biedt,  hebben we een evenemententeam gevormd. Samen denken we na over activiteiten van nu tot eind dit jaar. De vergunning voor de Boekenmarkt op 18 september op het Land van Belofte hebben we alvast aangevraagd. Zo fijn dat dit weer kan. We zijn trouwens niet de enigen. De afdeling vergunningen is er druk mee. Het foutste feest in de Grote Kerk in oktober is nu al uitverkocht. We hebben goede hoop dat de tweede helft van dit jaar vol leuke dingen is.

Al die activiteiten willen we graag promoten. We zijn met verschillende media in overleg. Deze week vertelde Indebuurt over de kansen die zij bieden. We gaan kijken wat het beste bij ons past.

Een belangrijk onderdeel van onze promotie, is hoeveel panden er zijn gevuld en met welk aanbod. We bewaken onze mix van horeca, retail en cultuur waar het maar gaat. Goed contact met de vastgoedeigenaren is hierin alles. We zijn blij dat zij zich hebben verenigd. We spraken elkaar over hoe samenwerken leidt tot een sterke merk: Schiedam Centrum.

Naast de historische panden, zijn ook onze straten uniek. Prachtig om te zien, zolang het niet vol ligt met afval. Dat blijft een uitdaging. Waar rotzooi is, volgt meer. Dat is hoe het werkt. Meeuwen die ermee aan de haal gaan en het verder verspreiden. Bewoners, bezoekers en ook ondernemers die niet zo nauw kijken. We moeten het samen doen. Op zaterdag 3 juli organiseert onze Vriend IRADO weer een Schone Wijk Actie. Ze lieten een paar extra prikstokken bij ons achter. Mooi. Zo kunnen we zelf ook zwerfafval aan- en oppakken. We laten ons graag helpen door de stadswandelaars. Deze inwoners maken hun ommetjes met een prikstok. Ze voeren campagne om meer Schiedammers te betrekken. Uiteraard werken wij hier graag aan mee.

Deze zomer willen we een schone sprankelende stad zijn! Voor al die bezoekers die bij ons vakantie vieren. We willen dat ze genieten van de speciale winkels, de musea, terrassen en natuurlijk onze nieuwste attractie: de waterfietsen. Ik ga dit weekend zelf ook ‘even’ een rondje trappen.

Kitty