Skip links
Gepubliceerd op: Column

Vol nieuwe plannen

Deze Meivakantie zijn veel mensen op zoek naar vermaak. We zien het in de straten en op de terrassen. Bezoekers trotseren de kou om toch te genieten van wat ze zo hebben gemist. Ook Maurice ging door weer en wind om onze ondernemers het potje ‘Blij je weer te zien‘ te brengen. Door een lieve boodschap hierin te stoppen, geven klanten blijk van hun waardering. We doen het niet alleen, maar samen.

Zelf schoof ik aan bij de sectorgroep retail om te praten over het MKB Digi cafe, een initiatief van IT Campus Rotterdam. In dit overleg keken we samen naar actuele onderwerpen waarmee we ondernemers kunnen ondersteunen op het gebied van digitalisering. Samen met de gemeente Schiedam brengen we ondernemers in contact met studenten uit de Digi werkplaats om hen op weg te helpen op dit nieuwe terrein.

Met het dagelijks bestuur van Stichting Centrummanagement Schiedam hebben we vergaderd over de lopende zaken en het Jaarverslag 2020 ingediend. Wat een jaar! We hebben alles zo anders moeten organiseren. Veel van onze tijd hebben we ons gericht op het (online) zichtbaar maken en houden van ons centrum. Iets waar we ook in de toekomst iets aan hebben. We zitten vol plannen voor 2022!

Gelukkig zijn we daarin niet alleen. Veel ondernemers sluiten zich bij ons aan en verrijken ons met hun eigen ideeën. De club ‘Vrienden van Schiedam Centrum’ groeit. Wekelijks komen er nieuwe bij. Niet alleen ondernemers in de binnenstad, ook leveranciers zien het belang van samen sterker. Onze vrienden zetten we graag in de kijker. Ze krijgen een sticker op hun ruit en we lichten hen uit in onze media. We zijn trots op de saamhorigheid en hopen nog meer ondernemers te verwelkomen.

Dit weekend zijn er weer veel acties van onze ondernemers, nu voor Moederdag. Ze hebben prachtige producten en heerlijke lekkernijen. Dus heb je nog geen idee, kijk vooral op onze socials. Ikzelf ga even heerlijk genieten van een paar daagjes er tussenuit. Inspiratie opdoen in andere steden samen met mijn gezin. Ik weet zeker dat ik weer met mooie plannen terugkom.

Kitty