Skip links
Gepubliceerd op: Nieuws

Vriethoff voorzitter af, Haverkamp neemt het over

“Een afscheidsfeestje doen we later wel, we hebben nu belangrijker zaken te regelen”.

Per 1 april 2020 neemt Maurice Haverkamp het voorzitterschap van Centrummanagement Schiedam over van Ed Vriethoff. Maurice is geen onbekende,  hij was al lid van het bestuur, zeer actief als ondernemer op de Hoogstraat en heeft allerlei ideeën voor een bloeiende binnenstad. Alleen daar richten de twee zich deze weken minder op.

De oude en nieuwe voorzitter van Stichting Centrummanagement Schiedam (SCS) begrijpen dat in deze tijd ondernemers andere dingen aan hun hoofd hebben dan een bestuurswisseling. Ze vinden het wel belangrijk te laten weten aan wie Ed het stokje overdraagt, zodat juist in deze moeilijke tijd mensen weten bij wie ze kunnen aankloppen. “Ondernemers verwachten dat wij er voor hun zijn en gelukkig verandert er door deze wissel weinig, de tijd is al hectische genoeg”, volgens Vriethoff. Ed gaf tijdens de ondernemersavond vorig jaar al aan ruimte te willen maken voor een jonger bestuur. “Nu de BIZ geen doorgang vindt en er door het Coronavirus zoveel van het Centrummanagement wordt gevraagd, is het een goed moment om afscheid te nemen.”

Ook Centrummanager Kitty Buijtendijk die al lange tijd met beide heren samenwerkt, is blij met deze subtiele verandering van de wacht. “Met Maurice werk ik al aan verschillende acties en Ed blijft voorzitter van de ondernemersvereniging Passage Schiedam, dus eigenlijk houden we iedereen binnen boord op de belangrijke plekken.”

Maurice Haverkamp, rechts op de foto, kwam eerder deze week al op bezoek bij ondernemers om hen een hart onder de riem te steken en geeft aan de komende periode vaker langs te gaan. “Het is voor iedereen belangrijk, dat we juist nu de ondernemers bijstaan. We doen dit door hen te informeren over de regelingen die speciaal voor deze situatie in het leven zijn geroepen, maar ook over de kansen die er mogelijk zijn op andere terreinen om hun onderneming overeind te houden.”

“Ik wil me echt gaan toeleggen op de toekomst van Schiedam Centrum en de ondernemers stimuleren de handschoen op te pakken, te enthousiasmeren en met elkaar te verbinden….samen zijn we sterk! Hoe ik dat wil gaan doen, samen met mijn collega-bestuursleden, komt later tot uiting in SCS 2.0”.