Skip links
Gepubliceerd op: Column

Zomer in eigen stad

Net als veel mensen, neem ook ik even gas terug de komende weken. Mijn dochter is vrij en we gaan, als alles niet te veel veranderd, heerlijk even met ons gezin weg.

De zomer vind ik altijd een mooie tijd om te reflecteren, op te laden en inspiratie op te doen. Dit jaar misschien nog wel meer dan ooit. Met de aanscherping van maatregelen en nieuwe persconferenties in het verschiet, is het het komende half jaar maar afwachten wat we wel en niet kunnen realiseren.

Het is gek, zelfs nu we dit al een aantal keren hebben meegemaakt, went het nog niet. Het zit denk ik ook gewoon in ons als mensen om er altijd iets van te willen maken. Niet afwachten en bij de pakken neerzitten, maar plannen verzinnen en dingen doen.

Ik heb deze week nog een paar afspraken om over lopende zaken te praten. Verder zijn er allerlei nieuwe ideeën. Er zijn nog zoveel mooie dingen die we in Schiedam Centrum kunnen doen. Vaak is de actie van één ondernemer genoeg om dingen aan het rollen te brengen.

Neem de waterfietsen, drijvende kliko’s worden ze door sommige Schiedammers genoemd. Door het materiaal en de kleur volgt een associatie. Het inspireerde ondernemer JJ’s, ons en Irado om echt iets te doen met zwerfafval in het water. Hoe tof is het dat juist die waterfietsen  daar een  rol in kunnen spelen? De campagne is in de maak. Heerlijk hoe dingen samenkomen. Ik geef er nog een slinger aan en dan pak ik mijn koffers.

Waar we naar toe gaan, weet ik nog niet. Dat is afhankelijk van waar we als Nederlanders in juli en augustus nog welkom zijn. Het aantal besmettingen is stijgend, een wederom zorgwekkende ontwikkeling.

Gelukkig is Nederland zelf ook geen verkeerde bestemming.  Bij veel buitenlanders zijn wij zelfs een geliefd vakantieland. Dat zien we in de zomer wel aan de bezoekers die we dagelijks in onze binnenstad mogen ontvangen. Zij kijken rond. Lopen routes. Maken foto’s. Stellen vragen. Zijn verrast.

Misschien volgen we dat voorbeeld wel en brengen we ook een paar dagen gewoon hier door als toerist. Schiedam heeft zoveel moois. Probeer het eens, bezoek eens iets waar je nooit eerder de tijd voor nam, plof neer op dat andere terras of stap eens binnen bij dat ene winkeltje of die galerie. Echt we hebben zat in onze eigen stad!

Fijne vakantie!

Kitty