Skip links

Handige Informatie

Subsidiemogelijkheden

Subsidiemogelijkheden & Subsidieregeling Revitalisering binnenstad gemeente Schiedam

Subsidiemogelijkheden

Retail- en horecaplatform SHOP is een stichting opgericht voor ondernemers in Schiedam. Het doel van SHOP is om Schiedamse retail- en horecaondernemers met elkaar te verbinden en de samenwerking te versterken. shopschiedam.nl

Starten in onze binnenstad?

Ben jij op zoek naar een pand? Of heb je al een pand op het oog? We helpen je graag!

Zoek je naar een geschikt pand in de binnenstad om je onderneming te starten? Als Centrummanagement en Gemeente Schiedam weten we welke panden beschikbaar zijn of komen en wie de verhuurder is.

Neem contact op met Centrummanager Kitty Buijtendijk om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt haar bereiken via 06 24 21 95 79 of kittybuijtendijk@schiedamcentrum.nl. Kijk voor meer informatie over Schiedam Centrum op deze website.

Gemeente Schiedam
Heb je een vraag over subsidies, vergunningen, parkeren, bestemmingsplannen of het Schiedams horeca-beleid? Neem dan contact op met Ronald Ultee, accountmanager van de gemeente Schiedam via 06 81 61 99 68 of r.ultee@schiedam.nl. Kijk voor meer informatie op schiedam.nl of Ondernemen | Schiedam

SHOP
Ben je retail- of horecaondernemer en wil je graag netwerken met collega’s? Neem dan een kijkje op shopschiedam.nl.

Je bent met al je ondernemersvragen welkom zonder afspraak op dinsdag-, woensdag en donderdagochtend in retail- & horecaplatform SHOP aan de Hoogstraat 140–142. Check hier de openingstijden.

Handige links

Wil je meer weten over mogelijkheden, dan kun een afspraak maken met het Ondernemersloket bij het Klant Contact Centrum van de gemeente in het Stadskantoor aan het Stadserf 1 in Schiedam. Bel via 14-010, spreek ‘Schiedam’ in en vraag naar het Ondernemersloket.

Als ondernemer moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Wil je je met je onderneming ergens vestigen dan is het belangrijk om de bestemming te checken. Je kunt je namelijk alleen ergens vestigen als je onderneming toegestaan is op die locatie volgens o.a. het bestemmingsplan.
De bestemmingsplancheck kun je doen via ruimtelijkeplannen.nl, maar het makkelijkst is om contact op te nemen met het ondernemersloket van de gemeente Schiedam via omgevingsloket@schiedam.nl.

Begin je een horecagelegenheid of betreft het een overname? Dan is naast het bestemmingsplan ook het horecabeleid van toepassing. Check ook dit bij het omgevingsloket van de gemeente Schiedam. Neem telefonisch contact op met het Omgevingsloket of stel je vraag via het contactformulier.

Voor sommige ondernemingen is het noodzakelijk  een vergunning aan te vragen bij de Milieudienst Rijnmond, de DCMR. Ben je startende ondernemer, raadpleeg dan ik ga starten.nl voor informatie. Het is verstandig en soms ook noodzakelijk (bijvoorbeeld voor de bank) om een ondernemersplan te hebben. Voorbeelden hiervan vind je op rabobank.nl of op qredits.nl. Voor een  Microkrediet kan je bij Qredits terecht.

Ga je verbouwen in en aan het pand waar je je gaat vestigen? Check dan of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Ook voor het plaatsen van een reclamebord op de gevel heb je een omgevingsvergunning nodig. Check ook dit bij het omgevingsloket van de gemeente Schiedam. Neem telefonisch contact op met het Omgevingsloket of stel je vraag via het contactformulier.

Je kunt eventueel in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Revitalisering Binnenstad bij vestiging of verplaatsing, of wijziging van onderneming in sommige straten van het centrum. Check of er eventueel andere subsidiemogelijkheden zijn.

Op schiedam.nl vind je informatie over parkeren, en over eventuele parkeervergunning en parkeermogelijkheden.

Wil je meer specifieke informatie over ondernemen in de binnenstad,
neem dan contact op met Centrummanager Kitty Buijtendijk via kittybuijtendijk@schiedamcentrum.nl of stuur haar een appje
via 06 – 24 21 95 79.

Of loop eens binnen bij SHOP, (Schiedamsch Historisch Ondernemers Platform), Hoogstraat 140-142, het Ondernemershuis aan de Hoogstraat. Daar vind je op dinsdag, woensdag en donderdag de Centrummanager, medewerkers van de gemeente die gericht zijn op ondernemers en de binnenstad, en ook medewerkers van D&S Vastgoed.

Meld je aan…

… als je opzoek bent naar horeca /winkel-ruimte in het centrum van Schiedam.