Skip links
Gepubliceerd op: Nieuws

Mega geslaagd Halloween op de Hoogstraat

Op donderdag 26 oktober tussen 16.00 – 20.00 uur was er weer de Halloween Griezeltocht op de Hoogstraat in Schiedam Centrum. Meer dan 800 kinderen bezochten met hun stempelkaart de vele activiteiten en spellen die bij de Hoogstraatondernemers voor de deur of in de winkel te beleven waren.

Centrummanager Pim Schenkelaars is trots: “Halloween op de Hoogstraat werd dit keer bijzonder goed bezocht. De reacties op sociale media zijn werkelijk geweldig! Iemand noemde het schrikbarend goed georganiseerd. Geweldig toch?! Het evenement groeit steeds meer uit tot een totaalbeleving in ons centrum. Waar we eerst de halve Hoogstraat gebruikten, waren we dit jaar zover dat er in heel de straat griezelige opdrachten bij ondernemers stonden.” “In de steeg bij het Jenevermuseum was het echt superspannend met een reuze spinnenweb, acteurs, mist en mysterieuze verlichting.”,  glimlacht Kitty Buijtendijk. Als eventmanager heeft Kitty samen met de ondernemers, Melanie van Het Danskantoor en acteurs Bep & Tilly aan de Griezeltochtopdrachtjes, aankleding en goede sfeer op de Hoogstraat gewerkt. “We hebben dit jaar meer dan 800 kinderen laten griezelen, maar niet te spannend, hoor. Het was echt een uitje met het gezin. Een mooie mix van spanning met een vleugje humor voor kinderen tot 12 jaar.”

Van start tot finish
Bij de heksjes Bep en Tilly stonden al voor 16.00 uur gezinnen in de rij voor hun bus op het Koemarktpleintje. Bep en Tilly, met hun groenten/kruiden tuintjes als toeleveranciers van heksen, vertelden het verhaal en daarna gingen de kinderen, met de ouders erachteraan, op pad naar opdrachtjes kakkerlakpoepen en spinnetje prik bij de eerste ondernemers op de Hoogstraat. Even Winkelcentrum Passage Schiedam binnen voor de photobooth. Super leuk! Op de Hoogstraat meedoen met geheimschrift, XL Skelet puzzel, oogbal parcours, bibberspiraal, muizen zoeken, grabbelen, voelen, kruiden en specerijen herkennen, achter de freaky foto wand, onder de fluisterhoed, door de griezelsteeg via de supergrote spinnenweb, bij de muziekwinkel dansen op spannende griezeldansmuziek, daarna leren bezemvliegen, een mummielampje maken, een spinnetje op je wang schminken, heksenhoed werpen, ruiken, richting de toverdrank met snoepje bij de finish. Wat een tocht! En dan was het nog niet klaar! Nico Sterrenberg bood alle kids met een volle stempelkaart ook nog een oliebolletje aan! “Tot volgend jaar!” werd er geroepen door ouders.

Vrolijke ondernemers
Ook voor ondernemers is dit evenement genieten. “Al die geschminkte gezichtjes in fraaie kostuums. Het blijft een leuk gezicht. Vooral als het donker wordt!. We hebben echt uitgepakt met licht, muziek, mistmachines en weer leuke activiteiten op de hele Hoogstraat. De stroom van de vele bezoekers op de sfeervolle Hoogstraat en onze vrolijke ondernemers die allemaal hard mee hebben gewerkt aan het slagen van dit evenement, het was een mooie middag en avond! We zullen de foto´s en filmpjes op Facebook en website van Schiedam Centrum plaatsen” zegt Maurice Haverkamp, ondernemer op de Hoogstraat en voorzitter van het Centrummanagement.

Volgend jaar
Al tijdens het opruimen, donderdagavond, maakt het organisatieteam van het Centrummanagement plannen voor de volgende editie. Nog meer van dit en nog leuker van dat…. Kom je dan weer meedoen?

Foto’s
De foto’s zijn gemaakt door Nico Goedegebuur, in opdracht van Stichting Centrummanagement Schiedam.

Organisatieteam
De organisatie was in handen van de ondernemers van Schiedam Centrum. Zij werkten hierbij samen met o.a. Melanie van Het Danskantoor, Bep&Tilly, Gemeente Schiedam, IRADO, grafisch ontwerper FEKT, fotograaf Nico Goedegebuur, Winkelcentrum Passage Schiedam, Schiedam Partners, Shelter Security & Services, Triple C, Rode Kruis.

Leave a comment