Skip links
Gepubliceerd op: Nieuws

Schiedammers helpen Schiedammers

Op donderdag 27 oktober hebben Laura Waalboer, initiatiefneemster en Maurice Haverkamp, voorzitter Centrummanagement, bij de centrumondernemers die zich hebben aangemeld  de unieke ‘Schiedammers helpen Schiedammers’-cadeaubonnen langs gebracht. In deze tijd van zoveel crisis kunnen veel mensen een steuntje in de rug goed gebruiken. Dit plan zorgt voor een WIN-WIN-WIN situatie. Degene die deze cadeaubon aanschaft, steunt niet alleen zijn of haar favoriete ondernemer, maar ook een mede-Schiedammer die het goed kan gebruiken. Je koopt een cadeaubon bij jouw favoriete winkel en de ondernemer zorgt ervoor dat deze bij Stichting Net Niet Genoeg terechtkomt. Deze stichting geeft de bon aan een persoon uit hun bestand.

Dit samen-delen idee komt van Laura Waalboer. Zij gunt iedere Schiedammer tijdens deze crisisperiode wel een steuntje in de rug. “Het raakt mij enorm dat zoveel mede-Schiedammers door deze crisis diep in de problemen zitten. Het zou mij ook zeer raken wanneer de winkelstraten van Schiedam – die net weer zoveel levendigheid vertonen – hier óók door geraakt zouden worden. Met dit cadeaubonnenplan kunnen de wat ruimer bedeelde Schiedammers er voor zorgen dat hun minder bedeelde stadsgenoten ook eens iets nieuws kunnen kopen of gewoon een leuke dag in centrum kunnen hebben en weten dat andere mensen aan hen denken”, zegt Laura. “Je hoeft elkaar niet te kennen om iets voor elkaar te kunnen betekenen.” Hoe mooi is het idee, dat je met deze actie zowel de ondernemer als de mede-Schiedammer kan helpen?

Schiedammers helpen Schiedammers 

Laura stapte met haar idee naar het Centrummanagement. “De vraag was of ondernemers aan deze actie willen meewerken? ” Maurice was zowel als ondernemer, als als voorzitter van de ondernemersclub, meteen gecharmeerd van het plan. “Een goed doel hoeft niet ver van je bed te zijn en ook de ondernemer vaart er wel bij. Op deze manier help je misschien wel je buurman op de hoek met een cadeau voor zijn kleinkind of een goed zittende broek. Hoe fijn is dat. Veel ondernemers reageerden meteen enthousiast. Natuurlijk doen we mee!” “ Mensen blij maken is namelijk een heel groot onderdeel van ons werk in de detailhandel en horeca”, volgens Maurice.

De bonnen zijn vanaf nu verkrijgbaar. Iedere deelnemende ondernemer is herkenbaar aan de poster op het raam, die overigens net als het ontwerp en drukwerk ook door giften is verkregen. Deze ondernemers zijn ook te vinden op Schiedammershelpenschiedammers.nl. Op deze site vind je alle informatie.

Het unieke van Laura haar plan is dat je als koper van deze bon de weg van jouw ‘donatie’ zelf in de hand hebt: Jij kiest zelf welke ondernemer je wilt steunen en welk bedrag je daarvoor overhebt. Het bedrag van de bon komt voor 100% ten goede van de begunstigde; er blijft niks aan de strijkstok hangen. De aangekochte bon wordt door deze ondernemer naar Stichting Net Niet Genoeg gebracht, die zorgt dat de bon bij een persoon terecht komt die er ook echt iets aan heeft. Degene die de bon ontvangt, kan dan zelf naar de betreffende winkel om de bon te verzilveren.

Perfecte win-win-win situatie!!!!

De deelnemers zijn:
Stripes Jeansstore, Verroux, Feather Store, Interieur Le Marché. Kidz Special, MaatWerk, Peachy Juicery, De Vos Burchart, Tempel Optiek, Galerie 158, Expreszo Koffie en Thee, Kinderwinkel d’Uk, BEC again, Atelier Femm, Yogastudio Yoia, Gezondheidswinkel Libra, Bristol, Cellie’s tattoo & piercing, Woninginrichting Aanhuis, Leef Mooi, Záálig, Lucas Drinkwinkel, Juwelier Kok, Huib van Kooij Haarstylisten, HEMA, Seca Pipas, Team Kappers, Bia Design, Stedelijk Museum Schiedam, Partí, Nationaal Coöperatie Museum, OpenArtExchange, Het Schiedams Boekhuis, Post Schiedam, Le Jardin Salon De Thé, Gezond & Wel.

Leave a comment